Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου την ΠαρασκευήΣυγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ θα βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, ενώ στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στο ίδιο μέρος συγκέντρωση μνήμης και πορεία.

Τροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των λεωφορείων, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής, αναμένεται να κλείσουν και αρκετοί σταθμοί του μετρό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπές-εκτροπές της κυκλοφορίας και απαγορεύσεις στη στάση και στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν σχεδιασθεί για τις συγκεντρώσεις και πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, θα ξεκινήσουν από τις 10 το πρωϊ ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Ειδικότερα

- Από 10.00΄ ώρα σταδιακά θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές- εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης , Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

- Επίσης από 05.00΄ ώρα της Παρασκευής (06-12-2013) δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στους δρόμους: Εθν. Αμύνης από Αγ.Δημητρίου μέχρι πλατεία Λ.Πύργου), Αγ.Δημητρίου (από Εθν.Αμύνης μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φ.Δραγούμη), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι Γρ.Λαμπράκη), Αρμενοπούλου (από Δημ.Γούναρη μέχρι Εθν.Αμύνης), Βασ.Ηρακλείου (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Κ.Ντήλ), Κ.Ντήλ (από Τσιμισκή μέχρι Βασ.Ηρακλείου), Γρ.Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Κ.Καραμανλή (από Γ. Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτατζόγλου) καθώς και όπου αλλού απαιτηθεί.

- Η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Αγγελάκη θα απαγορεύεται από ώρα 16.00΄ της Πέμπτης (05-12-2013).

Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.

Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία παρακαλούνται οι πολίτες, προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους προς το κέντρο στις απολύτως απαραίτητες, να συνεργάζονται με τους ρυθμιστές τροχονόμους και να απομακρύνουν τα σταθμευμένα οχήματα από τους παραπάνω δρόμους, που απαγορεύεται η στάθμευση.

Πηγή: Τα Νέα