Σελίδες

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε καραμπόλα 100 αυτοκινήτων στο δυτικό Βέλγιο



Καραμπόλα 100 αυτοκινήτων σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο στο δυτικό Βέλγιο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν 54, εκ των οποίων οι πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το περιστατικό, που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, προκλήθηκε λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή.

Σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες που επιβαίνουν στα οχήματα. Παράλληλα, τους μοιράζουν τους θερμικές κουβέρτες, καθώς επικρατεί δριμύ ψύχος.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για έναν «παχύ γκρίζο τοίχο» που σχηματίστηκε ξαφνικά μπροστά τους ενώ οδηγούσαν, καθιστώντας την ορατότητα μηδενική.
Η ομίχλη καθιστά αδύνατη τη διάσωση των εγκλωβισμένων με ελικόπτερο. Ο αυτοκινητόδρομος A19 είναι σπαρμένος με συντρίμμια οχημάτων σε τρία σημεία. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στις δύο κατευθύνσεις.

Ο κυβερνήτης της Δυτικής Φλάνδρας Καρλ Ντεκάλιβε δήλωσε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και ότι μεταξύ των 54 τραυματιών πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, 11 υπέστησαν σοβαρά τραύματα, ενώ 38 τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ωστόσο, ο Ντιρκ Καρντούν, δήμαρχος της πόλης Ζονεμπέκε - εκεί όπου σημειώθηκε η καραμπόλα - ανέφερε ότι οι νεκροί είναι δύο.

Πηγή: Τα Νέα