Σελίδες

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Τρομερή φωτιά με νεκρούς και τραυματίες σε πύργο στο Λονδίνο

Ανεπιβεβαίωτος αριθμός νεκρών και τουλάχιστον 50 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγη ώρα πριν από τη 1.00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) σε πύργο 24 ορόφων στο Λονδίνο.



Οι φλόγες κυριολεκτικά κατάπιαν τον πύργο Grenfell στην οδό Latimer στο βόρειο Kensington, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι πολύς κόσμος παγιδεύτηκε μέσα στα διαμερίσματα και κάποιοι έκαναν σήματα με φακούς από τα παράθυρα. 

H επικεφαλής της Πυροσβεστικής Dany Cotton σε επίσημες ανακοινώσεις λίγο πριν από τις 10.00 ώρα Ελλάδας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν θύματα, ωστόσο δεν έδωσε αριθμό, καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί, λόγω της «πολυπλοκότητας του κτηρίου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως η υπηρεσία δέχθηκε την πρώτη κλήση για το περιστατικό στις 12.54 π.μ. και «φθάσαμε σε έξι λεπτά».

Tα βρετανικά δίκτυα μετέδωσαν πως από τα παράθυρα των διαμερισμάτων ακούγονταν φωνές ανθρώπων, οι οποίοι ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια. Άλλοι, σύμφωνα με την Daily Mail, επιχείρησαν να κατέβουν από τον πύργο δημιουργώντας αυτοσχέδια «σχοινιά» με τη χρήση σεντονιών.

Κάτοικοι που διαμένουν σε γειτονικά κτήρια εγκατέλειψαν τις εστίες τους και βγήκαν στον δρόμο ξυπόλυτοι, φορώντας τις πιτζάμες τους, ενώ ορισμένοι προέτρεπαν τους εγκλωβισμένους να βγάλουν τα κεφάλια τους έξω από το παράθυρο.

Στον πύργο έχουν σπεύσει ειδικοί μηχανικοί προκειμένου να ελέγξουν τη στατικότητα και την ασφάλεια του κτηρίου.

zougla.gr