Σελίδες

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ο Ολυμπιακός την νίκη η ΑΕΚ την πρόκριση

Τελικά πέτυχαν το σκοπό τους. Με τις πλάτες της «εξυγίανσης» και της διαιτησίας η ΑΕΚ απέκλεισε τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Σιδηρόπουλος τα έκανε μαντάρα στον επαναληπτικό και έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό.



Ο «κορυφαίος» έστησε μπλόκο στον Ολυμπιακό, ο οποίος παρά τη νίκη με 1-0, δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό. Ο Θρύλος στάθηκε και άτυχος, καθώς στο 90’ και με το σκορ στο του 1-0 είχε δοκάρι με τον Καρντόσο. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ρομαό στο 82’.

Η… εξυγίανση στα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ έκανε τα αδύνατα-δυνατά, προκειμένου να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός. Στο Καραϊσκάκη άφησαν την ΑΕΚ να κερδίσει με γκολ που έβαλε ο Ροντρίγκες με το χέρι και στο ΟΑΚΑ ο Σιδηρόπουλος αποτελείωσε τη… δουλειά, στέλνοντας την ΑΕΚ στον τελικό…

Να τους χαίρεστε…

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Ολυμπιακός στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Φορτούνης βρήκε χώρο και έκανε το σουτ, όμως, ο Ανέστης έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Οι συνεχείς διακοπές δεν άφησαν τον Ολυμπιακό να βρει ρυθμό, γεγονός που εξόργισε τον πάγκο του Θρύλου.

Στο 22’ ο Σιδηρόπουλος χάρισε την κόκκινη κάρτα στον Βράνιες, ο οποίος πάτησε επίτηδες εκτός φάσης τον Μάριν. Ο Βόσνιος έπρεπε να αποβληθεί, αλλά ο… κορυφαίος του έδειξε την κίτρινη κάρτα. Εξι λεπτά αργότερα ο Καπίνο πραγματοποίησε μια εξαιρετική επέμβαση και έδειξε πτυχές από το πλούσιο ταλέντο του. Ο πορτιέρο του Ολυμπιακού παρότι είχε αρκετά σώματα μπροστά του, απέκρουσε το σουτ του Χριστοδουλόπουλου.

Στο 33’ ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Μάριν ελίχθηκε έξω από την περιοχή της ΑΕΚ και έκανε το σουτ, όμως, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ανέστη. Στο 45’ ήταν σειρά του Καμπιάσο να απειλήσει. Ο Ντε Λα Μπέγια έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Καμπιάσο έπιασε το γυριστό σουτ, όμως, ο Ανέστης έδιωξε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ρομαό βρήκε χώρο και έκανε το σουτ, ωστόσο, δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει την άμυνα της ΑΕΚ, όμως, δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ανέστη. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τον Τάκη Λεμονή να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τους Καρντόσο και Ανδρούτσο, αντί των Ανσαριφάρντ και Καμπιάσο. Οι πολλές διακοπές, ωστόσο, δεν άφησαν τον Ολυμπιακό να πιάσει ρυθμό, με τους παίκτες της ΑΕΚ να κάνουν καθυστερήσεις. Στο 82’ ο Θρύλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μάνταλου και με τον Ρομαό άνοιξε το σκορ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πίεσαν, η μπάλα έφτασε στον Καρντόσο, ο οποίος έβγαλε μια ωραία κάθετη πάσα στον Αφρικανό, που βρέθηκε απέναντι από τον Ανέστη και πλάσαρε για το 0-1.Μετά το γκολ του Ρομαό ο Ολυμπιακός πίεσε για την απόλυτη ανατροπή και στο 90’ έφτασε μια ανάσα από το να πετύχει τον στόχο του. Ο Ντε Λα Μπέγια έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Καρντόσο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Ανέστη.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης οι παίκτες της ΑΕΚ έπεφταν συνεχώς κάτω και με τις… ευλογίες του Σιδηρόπουλου πήραν την πρόκριση. Δεν παίχτηκε καθόλου ποδόσφαιρο, γεγονός φυσικά που ευνόησε την ΑΕΚ, καθώς ο Ολυμπιακός είχε πετύχει το γκολ και πίεζε για το δεύτερο. Ετσι, οι γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση, με τον Σιδηρόπουλο να είναι ο... πολυτιμότερος παίκτης της…

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (78’ Αλμέιδα), Μάνταλος, Ροντρίγκες (62’ Γαλανόπουλος), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (61’ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης, Μάριν (84’ Ελιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58’ Καρντόσο).

gavros.gr