Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Βουλή: Πίεση στο ΣΔΟΕ για γρήγορο έλεγχο των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου


Στην ανάγκη άσκησης πιέσης στο ΣΔΟΕ ώστε να ολοκληρώσει γρήγορα τους ελέγχους που αφορούν τους συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου συμφώνησε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Όλα τα μέλη της Διάσκεψης χαρακτήρισαν αδιανόητο να ανασταλούν έως τις 10 Ιουνίου οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, ημερομηνία κατά την οποία το Σώμα ενημέρωσε ότι μπορεί να παραδώσει το πόρισμά του για τους λογαριασμούς αυτούς.

Παράλληλα, η Διάσκεψη των Προέδρων συμφώνησε ότι, τη Δευτέρα, που τυπικά λήγει η προθεσμία των εργασιών της Προκαταρκτικής Επιτροπής η οποία διερευνά τη σχετική υπόθεση, η Ολομέλεια πρέπει να εγκρίνει μια νέα μικρή παράταση έως τις 25 Απριλίου.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενημέρωσε στη Διάσκεψη ότι, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και ενέργειες που έχουν καταβληθεί ώστε να σταλούν όσο γίνεται πιο γρήγορα τα συμπεράσματα του ΣΔΟΕ από τους ελέγχους της «λίστας Λαγκάρντ», η απάντηση που πήρε είναι ότι, αν θέλουν ένα ουσιαστικό και όχι τυπικό πόρισμα, θα υπάρξει καθυστέρηση.

Την Τρίτη, πάντως, έχει κληθεί στην Προανακριτική να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις το στέλεχος του
ΣΔΟΕ Γιώργος Καρασμάνης, που επεξεργάζεται τη «λίστα Λαγκάρντ».

Naftemporiki.gr