Σελίδες

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Σε απολογία ο Κος ΒΡΑΚΑΣ !!!

Εχει και συνέχεια το σκάνδαλο του παρατηρητή του αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1. Συγκεκριμένα ο (και) πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου Κώστας Βρακάς κλήθηκε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και κινδυνεύει με διαγραφή από τους πίνακες των παρατηρητών.



Υπενθυμίζουμε ότι το… ξεβράκωμα του Βρακά έκανε ο Ολυμπιακός μετά την καταγγελία-καταπέλτης εναντίον στην ΠΔΕ/ΕΠΟ, στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα και στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία τον κατηγορεί για μια σειρά παραλείψεις στην έκθεσή του, με αποκορύφωμα ότι δεν κατέγραψε την επίθεση που δέχθηκε ο Μοντέστο από οπαδούς της ΑΕΚ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» τον ξεμπρόστιασαν και για τις στενές σχέσεις του με τον ΠΑΟΚ, ζητώντας να αποπεμφεί από τους πίνακες των παρατηρητών.

Αρα, η κλήση του παρατηρητή του αγώνα αποτελεί συνέχεια της καταγγελίας, με ντουκουμέντα και άλλα στοιχεία, των «ερυθρολεύκων».  Για τον Μοντέστο ο Βρακάς έγραψε στην έκθεσή του, ως παρατηρητής αγώνα, ότι τάχα του είπε «θα δεις τι θα πάθεις» και του ακούμπησε το πρόσωπο, αν και ο Κορσικανός μιλάει γαλλικά και αγγλικά. Αντίθετα αποσιώπησε την επίθεση που δέχθηκε όχι μόνο ο Αθλητικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως και άλλα στελέχη της ομάδας. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και ο Μοντέστο με 15μηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, ποινή που αποτελεί σκάνδαλο και αναμένεται να πέσει στην έφεση.

Σύμφωνα με την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο παρατηρητής του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός «εκτέλεσε πλημμελώς τα καθήκοντά του» και «εν γνώσει του παρέλειψε να βεβαιώσει αληθή γεγονότα που συνέβησαν ενώπιων του και αντιστρόφως βεβαίωσε ψευδώς γεγονότα που ουδέποτε έλαβαν χώρα». Αρχικά για τον Κώστα Βρακά ο Ολυμπιακός με στοιχεία  κατάγγειλε τις στενές σχέσεις του με τον ΠΑΟΚ που ήταν αντίδικος στην υπόθεση Μοντέστο:

 «Αφενός ο  υιός του Γεώργιος Βρακάς είναι εκπαιδευόμενος στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με αριθμό δελτίου 1367565, αφετέρου ότι ίδιος διατηρεί στενές σχέσεις με στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ολυμπιακός στην καταγγελία.

Επίσης, προσθέτει ότι βρίσκεται στο στενό πυρήνα των υποστηρικτών του Βαγγέλη Γραμμένου για την προεδρία της ΕΠΟ, τον οποίο στηρίζει ο ΠΑΟΚ. Ενας ακόμη από τους πολλούς λόγους που ο Ολυμπιακός ζητεί την οριστική διαγραφή του από τους πίνακες είναι ότι πρόσφατα ο κ. Βρακάς τίμησε τον κ. Γραμμένο στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ Ηπείρου, ενώ έλαβε μέρος και σε συγκέντρωση που διοργάνωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ στο «Μακεδονία Παλλάς», ξενοδοχείο συμφερόντων Σαββίδη, παρουσία του τελευταίου.

Μια ακόμη απόδειξη των καλών σχέσεων του Βρακά με τον ΠΑΟΚ είναι ότι «συμμετείχε στην αντιπροσωπεία της παράταξης του  κ. Γραμμένου μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Μάκη Γκαγκάτση στη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου κ. Τζώρτζογλου στο Ηράκλειο τον Οκτώβριο του 2016».

 Ο Ολυμπιακός ήταν «χείμαρρος» και για τις παραλείψεις του απίθανου παρατηρητή αγώνα:

-«Παρέλειψε να βεβαιώσει τους προπηλακισμούς, τις εξυβρίσεις και τις απειλές που δέχθηκαν οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη της αποστολής της ομάδας μας από οπαδούς της ΠΑΕ ΑΕΚ και από «δήθεν» διαπιστευμένα άτομα»…

-«Παρέλειψε να βεβαιώσει εισβολή οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, και την παραμονή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς και τους προπηλακισμούς τις ύβρεις και τις απειλές σε βάρος μελών της αποστολής του Ολυμπιακού κατά την αποχώρησή τους προς τα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του αγώνα».

-«Βεβαίωσε ψευδώς» πως όταν ο κ. Παναγόπουλος, υπεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού, όταν (55’) του επεσήμανε παρουσία οκτώ ατόμων στο περιβάλλοντα χώρο ότι επρόκειτο για άτομα που είχαν διαπιστεύσεις, «ενώ όπως προκύπτει από το προσκομιζόμενο υλικό υπήρχαν καθό λη τη διάρκεια του αγώνα δεκάδες άτομα, μερικά εκ των οποίων δεν έφεραν διαπίστευση και προέβησαν σε ύβρεις, απειλές και προπηλακισμούς εις βάρος των μελών της αποστολής του Ολυμπιακού».

-«Βεβαίωσε ψευδώς» ότι απλά δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ διαπιστευμένων της ΑΕΚ και ατόμων από την αποστολή του Ολυμπιακού, τη στιγμή που «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν επίθεση και υπήρξαν βιαιοπραγίες από οπαδούς της ΑΕΚ σε βάρος παικτών των Πειραιωτών, όπως προκύπτει από το προσκομιζόμενο υλικό».

-«Βεβαίωσε ψευδώς» ότι στο τέλος του ματς ο Μοντέστο κινήθηκε εναντίον του.

-Παρέλειψε να βεβαιώσει φραστικές επιθέσεις και τους προπηλακισμούς που δέχθηκαν στη μικτή ζώνη οι Σάββας Θεοδωρίδης, Καραπαπάς, Δουρέκας και ο Λεμονής στα αποδυτήρια.

-«Βεβαίωσε ψευδώς» ότι ερίφθησαν από τους οπαδούς της ΑΕΚ τέσσερις κροτίδες και ανάφθηκαν 130-150 πυρσοί, ενώ από την έκθεση της αστυνομίας προκύπτει ότι έριξαν 200 κροτίδες, 30 καπνογόνα και 190 φωτοβολίδες.

gavros.gr