Σελίδες

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ . Διαφάνεια και βλέπουμε .

Συνάντηση του υφυπουργού κ. Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους των Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Δευτέρα (10/4) με στόχο την εύρεση λύσεων στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.



Ο Γιώργος Βασιλειάδης έκανε λόγο για συζητήσεις σε καλό κλίμα και με διάθεση να υπάρξει συνεργασία για να δοθούν λύσεις και να επανέλθει η ομαλότητα, έστω κι αν παρατηρήθηκαν διαφωνίες σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Πράγματι, από την πλευρά του Ολυμπιακού υπήρξε μια ξεκάθαρη θέση, που αφορά το κλίμα κάτω από το οποίο θα υπάρξει οποιαδήποτε κουβέντα για συναίνεση.

"Χωρίς διαφάνεια δεν συζητάμε για συναίνεση", ήταν η τοποθέτηση του Γιάννη Βρέντζου, σύμφωνα με τους "ερυθρόλευκους", στη συνάντηση με την υφυπουργό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της πειραϊκής ΠΑΕ επέμεινε πως για να δημιουργηθεί πεδίο συνεννόησης και προϋποθέσεις εύρεσης ουσιαστικών λύσεων, θα πρέπει να βασιλέψει η διαφάνεια και η ισονομία, δύο θέματα που ο Ολυμπιακός έχει θέσει επισήμως στην Super League.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τόνιζαν από το Λιμάνι, δεν μπορεί να γίνει κουβέντα για συναίνεση "με αφανείς ιδιοκτήτες, με περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας και μετόχους στοιχηματικών εταιριών που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο".

Ο Γιάννης Βρέντζος έθεσε επί τάπητος και το θέμα της ΕΠΟ, υποστηρίζοντας πως πρέπει να τελειώσει αυτή η κατάσταση που επικρατεί (διοικούσα επιτροπή), εκφράζοντας παράλληλα τον έντονο προβληματισμό του για τις αποφάσεις των διαιτητών και όσα συμβαίνουν εσχάτως στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με τους Πειραιώτες στη συνάντηση -και όχι από τον Γιάννη Βρέντζο- ειπώθηκε η εξής ατάκα για το πέναλτι που δεν έδωσε ο Κιοτζένης στη Λιβαδειά στο χέρι του Τριποτσέρη: "αυτό δεν μπορεί να μην το είδε ο διαιτητής, δεν είναι δυνατόν...".

Αυτό που υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού όταν η συζήτηση έφτασε σε θέματα εμπιστοσύνης μεταξύ των τεσσάρων "μεγάλων", ήταν πως "εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε με σκιώδεις διοικήσεις. Να μας πουν ποιοι είναι, να υπάρχει διαφάνεια, να πληρούν τους όρους συμμετοχής στο ποδόσφαιρο και μετά να συζητήσουμε οτιδήποτε".

Photo credits: EUROKINISSI