Σελίδες

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Επιστροφή στις νίκες κάνοντας τα βασικά

Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε άνετα με 2-0 του Ατρομήτου στον Ναό για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο της ομάδας του Περιστερίου.


Ο Ντα Κόστα στο 36’ άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Ελλάδας και στο 62’ έκαναν το 2-0 με αυτογκόλ του Φυτανίδη. Ο Ανσαριφάρντ μπήκε στη φάση και ο παίκτης του Ατρομήτου στην προσπάθειά του να απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Αποθέωση για τον Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά από αρκετό καιρό. Χειροκροτήματα και για τον σπουδαίο Καμπιάσο. Πολύ καλός ο Μάριν, εξαιρετικός ο Φορτούνης, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν και τα δύο γκολ του Θρύλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στον επαναληπτικό με την Μπεσίκτας. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα την Πέμπτη θα τα δώσει όλα στην Τουρκία, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στους «8» του Europa League.

Η εικόνα του παιχνιδιού

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε την κατοχή της μπάλας και στο 13’ απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Γκορμπούνοφ. Ο Ντε Λα Μπέγια έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Τσόρι προσπάθησε να μπει στη φάση, αλλά οι γηπεδούχοι απομάκρυναν σε κόρνερ. Μετά το πρώτο 20αλεπτο ο Θρύλος ανέβασε την απόδοσή του και άσκησε ασφυκτική πίεση στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι «ερυθρόλευκοι» στο 35’ δημιούργησαν την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση με τον Ανδρούτσο. Ο Μάριν βρήκε με φοβερή μπαλιά τον νεαρό μεσοεπιθετικό, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Γκορμπούνοφ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Ανδρούτσος το έκανε ένα λεπτό αργότερα ο Ντα Κόστα. Ο Φορτούνης από αριστερά έβγαλε μια υπέροχη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μαροκινός πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά-δυναμίτη έκανε το 1-0 για τον Θρύλο, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Αποθέωση για τον Τσόρι και 2-0

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, με τον Βασίλη Βούζα στο 59’ να φρεσκάρει την ομάδα του και να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στη θέση του Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός αποθεώθηκε από τον κόσμο του Θρύλου, ο οποίος φώναξε ρυθμικά το όνομα του Λατινοαμερικάνου μαέστρου. Στο 62’ οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 2-0 και ουσιαστικά κλείδωσαν τη νίκη. Ο Ανδρούτσος άνοιξε ωραία στον Φορτούνη, ο οποίος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ μπήκε στη φάση και ο Φυτανίδης στην προσπάθειά  του να κόψει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκορμπούνοφ. Στο 65’ ο Βούζας έριξε στη μάχη τον Ταρίκ Ελιουνούσι αντί του Μάρκο Μάριν και στο 73’ τον Ανδρέα Μπουχαλάκη αντί του Εστέμπαν Καμπιάσο.

Ο Αργεντινός όπως και ο Τσόρι καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Στο 75’ ο Λεάλι έκανε μια σπουδαία απόκρουση στο σουτ του Ντάουντα και κράτησε το μηδέν.  Στο 82’ ο Θρύλος έφτασε μια ανάσα από το 3-0. Ο Ντε Λα Μπέγια έδωσε στον Ελιουνούσι, ο οποίος δεν έκανε όπως θα ήθελε το πλασέ, η μπάλα έφτασε στον Ανδρούτσο, ο νεαρός πλάσαρε, αλλά ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε και ο μεσοεπιθετικός του Θρύλου προσπάθησε πεσμένος να τη στείλει στα δίχτυα. Η μπάλα τελικά απομακρύνθηκε από τους φιλοξενούμενους.

Στο 90’  ο Λεάλι πραγματοποίησε μια ακόμα πολύ καλή επέμβαση. Ο Ιταλός έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε την μπάλα μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. 

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βούζας): Λεάλι, Ντε Λα Μπέγια, Παρέδες, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Καμπιάσο (73' Μπουχαλάκης), Μάρτινς, Ανδρούτσος, Μάριν (65' Ελιουνούσι), Φορτούνης και Ντομίνγκες (59' Ανσαριφάρντ)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μανιάτης, Ούμπιδες, Πλατέλλας (66' Ντιγκινί), Τόνσο (74' Ο Βασιλείου), Λημνιός (83' Λε Ταλέκ), Ντάουντα.

gavros.gr