Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Τα πέντε σημάδια της ευφυΐας

Μπορεί να πιστεύετε ότι το ταλέντο στα μαθηματικά ή η ικανότητα ενός ανθρώπου να μιλάει πολλές γλώσσες αποτελούν περίτρανες αποδείξεις της εξυπνάδας του, ωστόσο σύμφωνα με τον ιστότοπο My Domain, η πραγματική ευφυΐα κρίνεται... αλλού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό που αντανακλά την εξυπνάδα ενός ανθρώπου δεν είναι το υψηλό IQ αλλά πέντε χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του.


Διαβάστε ποια είναι αυτά:

1. Μαθαίνει από τα λάθη του

Ψυχολογικές έρευνες αποδεικνύουν ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι εκείνοι που όχι μόνο αναγνωρίζουν και αποδέχονται τις αποτυχίες τους, αλλά και διδάσκονται από αυτές.

2. Αγαπά τα βιβλία

Τα άτομα που διαβάζουν για ψυχαγωγία αποκομίζουν πολύ περισσότερα οφέλη από τα βιβλία, συγκριτικά με τους αναγνώστες που διαβάζουν αποκλειστικά με στόχο να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

3. Διατυπώνει πειστικά επιχειρήματα για όλες τις πλευρές

Δεν αρκεί κάποιος να είναι «δυνατός» στην υποστήριξη των δικών του απόψεων. Ο πραγματικά ευφυής άνθρωπος είναι εκείνος που μπορεί να διακρίνει και να διατυπώσει πειστικά επιχειρήματα για όλες τις πλευρές μιας αντιπαράθεσης.

4. Σκέφτεται προτού μιλήσει

Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι δεν απαντούν παρορμητικά σε ερωτήσεις. Πάντα ακούνε προσεκτικά τον συνομιλητή τους και σκέφτονται προτού ανοίξουν το στόμα τους.

5. Δεν επηρεάζεται από τη γνώμη των άλλων

Ο ευφυής άνθρωπος μπορεί να κρίνει μόνος του εάν μια απόφαση που έχει λάβει είναι σωστή ή όχι και δεν δίνει σημασία στην αρνητική κριτική, εφόσον θεωρεί ότι δεν έχει βάση.

Πηγή: protothema.gr