Σελίδες

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Φορολογικές Δηλώσεις 2017 - Ώρα μηδέν

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων, πρόκειται να αρχίσει κάπου στα μέσα Απριλίου. Ημερομηνία λήξης των φωτεινών φορολογικών δηλώσεων φαίνεται να είναι η 15 Ιουλίου 2017.

Η καταβολή του φόρου θα γίνει σε τρείς δόσεις, με απαιτητή την πρώτη δόση την 31 Ιουλίου 2017.

Αναφορικά με τις αλλαγές στο έντυπο της δήλωσης, αφορούν τα συμπληρωματικά στοιχεία που θα πρέπει να δηλώσουν οι αγρότες, πολιτικοί και κάτοικοι εξωτερικού.

Γράφει η φοροτεχνικός Τσελεκίδου Σοφία

Επίσης όσον αφόρα τα ανείσπρακτα ενοίκια θα δηλωθούν σε ειδικό κωδικό εφόσον όμως θα πρέπει πρώτα οι ιδιοκτήτες να έχουν πάει στην οικεία Δ.Ο.Υ. τους προκειμένου να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως δικαστικές αποφάσεις, διαταγές πληρωμής, εξώδικα που έχουν σταλεί, δηλαδή όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τις ενέργειες που έχουν κάνει προκειμένου να εισπράξουν τα ενοίκια.

Οι μεγάλες αλλαγές αφορούν τη μείωση του αφορολογήτου από τα 9.545 ευρώ σε 8.637  ευρώ, πόσο το όποιο μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τα προστατευόμενα τέκνα, στον τρόπο φορολόγησης των ενοικίων όπου αλλάζει ο συντελεστής φορολόγησης από 11% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και υπερβάλλον αυτού με 33% , σε 15% για εισοδήματα από ενοίκια και φτάνει έως και στο 45% κλιμακωτά και τέλος, οι φοροαπαλλαγές που δίνονται στις περιπτώσεις με 80% αναπηρία όπου δεν υπάρχει πια ο διαχωρισμός της βαριάς και μη κινητικής αναπηρίας, αλλά και η νέα φοροαπαλλαγή που έχει προκύψει και αφόρα συνδρομές και οικονομικές ενισχύσεις κόμματων αλλά και υποψηφίων πολιτικών.

Το grafoyme.gr θα σας ενημερώνει για όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Για απορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στο mail του blog: grfaoyme@gmail.com.