Σελίδες

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Κομισιόν: Οι λύσεις μπορούν να βρεθούν

Τη βεβαιότητα πως «οι λύσεις μπορούν να βρεθούν» εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, με αφορμή την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη β’ αξιολόγηση.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, διευκρίνισε πως τα κλιμάκια των θεσμών θα επιστρέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα «σήμερα και αύριο» και χαιρέτισε τη «συναντίληψη» που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της προηγούμενης εβδομάδας.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους μας και είμαστε πεπεισμένοι πως λύσεις μπορούν να βρεθούν, όπως γινόταν πάντα» τόνισε, στο ίδιο πλαίσιο.


Στόχος, όπως επεσήμανε, είναι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η διασφάλιση της συνέχισης της προόδου και της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στο ελληνικό πρόγραμμα».

Από την πλευρά του, ο Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, εστίασε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός «ισορροπημένου» πακέτου μεταρρυθμίσεων.

Υποστήριξε μάλιστα, ότι ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, θα «πρέπει να συμπληρώνεται καταλλήλως με μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, σε μακροπρόθεσμο διάστημα.

Τα συγκεκριμένα μέτρα, έσπευσε να διευκρινίσει, θα αποσαφηνιστούν τις επόμενες εβδομάδες και δεν θα πρέπει να ανατρέψουν τις ήδη εφαρμοσμένες μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: naftemporiki.gr