Σελίδες

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Το «παρών» με αντάρτηση στον ιστότοπο Indymedia έδωσε ο καταζητούμενος Σακκάς



Την εμφάνισή του, με ανάρτηση στον ιστότοπο Indymedia, έκανε το βράδυ της Δευτέρας ο καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές Κώστας Σακκάς, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί για την αποφυλάκισή του. Η δραπέτευση του Σακκά δεν θεωρήθηκε άσχετη με τη δραπέτευση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Με σύνθημα «Οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές είναι κοινωνικοί αγωνιστές, τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές» ο Σακκάς ασκεί κριτική στο καπιταλιστικό σύστημα, όπως ισχυρίζεται καθώς και στην πολιτική της κυβέρνησης.

Στην επιστολή του και προκειμένου να δείξει πως ήταν θύμα διώξεων, μεταξύ άλλων, γράφει: «Γ γελοιότητα και η σκοπιμότητα κονταροχτυπιούνται με την κοινή λογική... Για την ιστορία να θυμίσω πως εγώ, είμαι αυτός που το 2010 προφυλακίστηκε για συμμετοχή σε ''άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση''. Είμαι αυτός που όταν έληξε η δεκαοκτάμηνη προφυλάκισή μου και έπρεπε να αφεθώ ελεύθερος, προφυλακίστηκα εκ νέου για τις ενέργειες της ίδιας οργάνωσης(!)».

Να σημειωθεί πως βάσει των ορών αποφυλάκισής του θα έπρεπε να δώσει το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 10 Φεβρουαρίου, κάτι που δεν έγινε. Σύμφωνα με την αστυνομία ο Κ. Σακκάς αναζητείται από τις 12 τα μεσάνυχτα της 10ης Φεβρουαρίου.

Ο Κώστας Σακκάς είχε απολογηθεί τον Ιανουάριο ενώπιον του ανακριτή, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία είχαν ταυτοποιηθεί αποτυπώματά στη γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», στο Χαλάνδρι.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την Αττική και τη χώρα, εμφάνισης κάθε Δευτέρα σε αστυνομικό τμήμα υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του.

Επίσης του είχαν επιβληθεί, απαγόρευση οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και αφαίρεσης διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας.

Ο Κώστας Σακκάς έχει αρνηθεί ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στην τρομοκρατική οργάνωση, ενώ αναφορικά με τα δαχτυλικά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν σε δύο σακούλες πολυκαταστήματος, φέρεται να υποστηρίζει ότι αυτά εντοπίστηκαν σε κινητά αντικείμενα χωρίς αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρον.

Ο Σακκάς είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς και αφού είχε προηγηθεί παραβίαση του όρου υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που είχε δηλώσει.

Πηγή: Τα Νέα