Σελίδες

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Πού πήγαν τα 400 εκατ. ευρω του ΤΤ: Πόρισμα-σοκ της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου

Καταιγιστικές εξελίξεις για πρόσωπα που είχαν βρεθεί στην πυραμίδα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και γνωστούς επιχειρηματίες σηματοδοτεί το πόρισμα -καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου, το οποίο αποτέλεσε και τη βάση για την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων  και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος επτά ατόμων.

Οπως προκύπτει από το πόρισμα, η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. 

Συνολικά, επτά εντάλματα σύλληψης και 25 κατηγορούμενοι για πέντε κακουργήματα είναι ο απολογισμός της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας για τα «κόκκινα δάνεια» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μια υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Υψηλόβαθμα στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και γνωστοί επιχειρηματίες περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κατηγορουμένων και στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών, που επί μήνες ερεύνησαν διεξοδικά τις ύποπτες δανειακές συμβάσεις ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
πηγή: Τα Νέα