Σελίδες

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΣΟΚ !!!Αδέσποτη σφαίρα σκοτώνει μαθητή δημοτικού στο Μενίδι .

- Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το παιδί έχει τραύμα στο επάνω μέρος του κεφαλιού από σφαίρα
- Η βολίδα χτύπησε το παιδί “κάθετα” με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μέσα σε λίγη ώρα

- Σε κοντινό καταυλισμό Ρομά οι έρευνες των αστυνομικών, έχουν γίνει προσαγωγές
- Μαρτυρίες αναφέρουν ότι υπήρχε γλέντι και πως έπεσαν πυροβολισμοί
- Κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό, όλοι πίστεψαν ότι το παιδί λιποθύμησε
- Όσοι είδαν τα αίματα πίστεψαν ότι προέρχονται από την πτώση του παιδιού στο έδαφος
- Πρωτοφανές περιστατικό την ώρα της σχολικής γιορτής 

Σοκάρει το εύρημα του ιατροδικαστή στο σώμα του 11χρονου μαθητή από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Διαπιστώθηκε ότι το παιδί χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα.

Όπως είπε ο ιατροδικαστής στο newsit.gr η βολίδα χτύπησε το παιδί στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως πρόκειται για βλήμα των 9mm.

Η βολίδα είχε φορά κάθετη, γεγονός που μαρτυράει ότι δεν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια εναντίον του μαθητή αλλά για άσκοπο πυροβολισμό που είχε όμως αυτό το δραματικό αποτέλεσμα.

Σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας σε κοντινό καταυλισμό Ρομά όπου την ώρα της σχολικής γιορτής υπήρχε γλέντι και ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 11χρονου παιδιού. Η γυναίκα είναι εκπαιδευτικός και εργάζεται στο σχολείο. Ήταν παρούσα στο περιστατικό και έτρεξε αμέσως στο πλευρό του παιδιού της.

Όλοι αρχικά πίστεψαν ότι το παιδί λιποθύμησε. Όταν είδαν αίμα πίστεψαν ότι το παιδί χτύπησε το κεφάλι του πέφτοντας.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι έχει συμβεί. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων όπου διασωληνώθηκε αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να το σώσουν.

Μετά την τραγική εξέλιξη οι γονείς του 11χρονου παιδιού κατέρρευσαν. Ειδικοί βρίσκονται στο πλευρό τους για να τους στηρίξουν ψυχολογικά.

Κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό. Κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό. 

Οι γυμναστές που προσπάθησαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά και οι τραυματιοφορείς δεν κατάλαβαν το παραμικρό για το τραύμα από σφαίρα.

Προκαλεί ωστόσο πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι η βολίδα δεν εντοπίστηκε ούτε στο νοσοκομείο. Χρειάστηκε η έρευνα του ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί τι πραγματικά είχε συμβεί. 

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων:

Ο ανήλικος Σ.Μ., 11 ετών, διεκομίσθη στο νοσοκομείο στις 22:30 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνωμένος, σε πολύ βαριά κατάσταση. 

Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. 

Το πρωί της Παρασκευής (09/06/2017) εστάλη για νεκροψία – νεκροτομή.

Το γεγονός ότι η σφαίρα είχε κάθετη φορά πιθανότατα μαρτυρά και το γιατί κανείς δεν άκουσε τον πυροβολισμό. Η φασαρία λόγω της γιορτής και η απόσταση από το σημείο του πυροβολισμού συνέτειναν ώστε να μην αντιληφθεί κανείς το παραμικρό. Η σφαίρα φαίνεται πως διήνυσε μεγάλη απόσταση, απόσταση που δεν ήταν ωστόσο ικανή να μειώσει τη δύναμή της.

Ήδη έχει ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα από την αστυνομία. Την έρευνα έχει αναλάβει η ασφάλεια. Αναζητούνται όλα τα πιθανά σημεία απ' όπου μπορεί να έχει βληθεί η σφαίρα. Τα ενδεχόμενα για την αστυνομία είναι όλα ανοιχτά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην ίδια περιοχή υπήρχε γλέντι σε κοντινό καταυλισμό Ρομά. Αυτή την ώρα γίνονται έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή μετά από μαρτυρίες κατοίκων και γονέων του σχολείου.

Οι αστυνομικοί έχουν κάνει ορισμένες προσαγωγές ατόμων. Σημαντική ως προς την εξέλιξη των ερευνών θα είναι η εξέταση στο βλήμα που θα οδηγήσει και στο όπλο απ' το οποίο έχει βληθεί.

newsit.gr