Σελίδες

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι κοσμεί το 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας

Άλλο ένα εξαιρετικό Graffiti –  έργο τέχνης – προστέθηκε στα δεκάδες που κοσμούν τα σχολεία και άλλες μεγάλες επιφάνειες σε Νίκαια και Ρέντη.


Όπως δήλωσε και ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης:

«Μπροστά στην καινούρια μας πλατεία, στο νεόκτιστο 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας και στα 46 στρέμματα του παλιού νεκροταφείου Νεαπόλεως που θα μετατραπεί σε τεράστιο πάρκο πρασίνου, ο φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών κ. Γιώργος Δημουλάς (SimpleG), δημιούργησε άλλο ένα υπέροχο έργο που «δένει» αρμονικά με το χώρο και το περιβάλλον.

Graffiti του ίδιου καλλιτέχνη μπορούμε επίσης να θαυμάσουμε στο 14ο και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο και στο parking του Κατράκειου Θεάτρου Νίκαιας, όπου φιλοξενούμε και το διεθνές φεστιβάλ Graffiti, με τη συμμετοχή ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από λίγα χρόνια και πλέον, σχεδόν όλες οι μεγάλες επιφάνειες από το Ρέντη μέχρι την Άνω Νεάπολη, ομορφαίνουν με Graffiti αξιόλογων καλλιτεχνών που μας χαρίζουν τα έργα τους.

Σιγά – σιγά το μονότονο γκρίζο λιγοστεύει και υποχωρεί, δίνοντας τη θέση του σε μια μοναδική πολυχρωμία που κάνει την πόλη μας ξεχωριστή σε αυτό το είδος».

piraeus press.gr