Σελίδες

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Φορτηγό έπεσε πάνω σε ανθρώπους στη Στοκχόλμη

Φορτηγό έπεσε πάνω σε πολίτες σε έναν από τους κύριους εμπορικούς δρόμους της Στοκχόλμης, όπως μετέδωσαν σουηδικά ΜΜΕ.


Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Ντροτνινγκατάν, έναν από τους μεγαλύτερους δρόμους της πόλης- και συγκεκριμένα κοντά στο εμπορικό κέντρο Ahlens. Οι νεκροί, σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία, είναι τουλάχιστον δύο, ενώ αρκετοί είναι και οι τραυματίες, με πολλούς εξ αυτών να έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σημειώνεται πως δημοσιογράφος του σουηδικού ραδιοφώνου είπε νωρίτερα πως είδε τουλάχιστον τρεις νεκρούς, «πιθανότατα περισσότερους».

Ο Σουηδός πρωθυπουργός, Στέφαν Λόφβεν, δήλωσε πως όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, και είπε χαρακτηριστικά πως η Σουηδία «δέχτηκε επίθεση». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως ο δράστης έχει συλληφθεί.

H σουηδική αστυνομία συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της Στοκχόλμης, κοντά στην πλατεία Σέργκελς Τοργκ.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο TT πως ιατρικό προσωπικό έχει σπεύσει να βοηθήσει τραυματίες στον δρόμο, στη διασταύρωση των οδών Ντροτνινγκατάν/ Κουνγκσγκατάν. «Είδα επίσης ανθρώπους σκεπασμένους με κουβέρτες...όλο το σώμα τους ήταν καλυμμένο».

H σουηδική ζυθοποιΐα Spendrups, στην οποία ανήκει το φορτηγό, ανέφερε πως το είχε αρπάξει κάποιος νωρίτερα μέσα στην ημέρα. «Πρόκειται για ένα από τα οχήματα διανομής μας. Κατά τη διάρκεια μιας παράδοσης στο εστιατόριο Καλιέντε κάποιος πήδηξε στη θέση του οδηγού και απομακρύνθηκε με το αυτοκίνητο, ενώ ο οδηγός ξεφόρτωνε» δήλωσε στο πρακτορείο ΤΤ ο διευθυντής επικοινωνίας της εταιρείας.


HuffPost Greece  |  Κώστας Μαυραγάνης