Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Το Πενταμελές Εφετείο αποφάσισε με ψήφους 3-2 την αντικατάσταση της ποινής των 20 ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί για τις «χρυσές μίζες» με περιοριστικούς όρους


Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από το Πενταμελές Εφετείο η αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου. 

Το δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία 3-2 έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί.

Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους. 

Ειδικότερα, η εισαγγελέας έκανε λόγο για υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του πρώην υπουργού. Όπως υποστήριξε, «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».

Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμη πως «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του». 

Οι περιοριστικοί όροι σύμφωνα με πληροφορίες μας  είναι η κατάθεση του διαβατηρίου του ,η κατάθεση της αστυνομικής του ταυτότητας ,

η κατάθεση εγγύησης 200.000 euro ,ποσό που από τούς δικηγόρους υπεράσπισης του Κου Τσοχατζόπουλου θεωρούνται υπερβολικά μεγάλο ποσό αδυνατεί να το συγκεντρώσει και ζητήθηκε η μείωση του ποσού.

Αποτέλεσμα το δικαστήριο να αποσυρθεί για να εξετάσει το αίτημα των δικηγόρων του Κου Τσοχατζόπουλου .