Σελίδες

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΤΟ

Σε μια απαράδεκτη ενέργεια προχώρησε ο Σεμπάστιαν Λέτο, αμέσως μετά το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. 

Μια ενέργεια, που ευτυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή



Ο Σεμπάστιαν Λέτο μπήκε στο 68ο λεπτό και πρόλαβε να ανοίξει βεντέτα με τον Πέτρο Μάνταλο. Μια βεντέτα που κορυφώθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίτευξη του νικητήριου γκολ από τον Μπεργκ, όταν ο Αργεντινός αντί να τρέξει προς τον συμπαίκτη του, έκανε μια στάση για να φτύσει τον Μάνταλο στο πρόσωπο!

Η αντίδραση του, η οποία προκλήθηκε έπειτα από χτύπημα (αγκωνιά) του Μάνταλου δευτερόλεπτα νωρίτερα, δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή, Γιάννη Παπαδόπουλου, ενώ ο Έλληνας διεθνής έκανε μια κίνηση προς το μέρος του, όπως φαίνεται στο βίντεο, αλλά δεν έδωσε συνέχεια.

Έτσι, ο Λέτο, ο οποίος είχε κίτρινη κάρτα από το 79ο λεπτό, γλίτωσε την αποβολή, που θα του στοίχιζε τη συμμετοχή του τουλάχιστον στο παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης (6/4) με τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο.

Η Πειθαρχική δίωξη και η τιμωρία

Σημειώνεται δε, ότι μπορεί να υπάρξει τιμωρία για τον παίκτη, με τη χρήση του βίντεο, όπως είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο με τον Πατίτο της ΑΕΚ για την μπουνιά στον Φιγκέιρας, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει απαραίτητα να ασκηθεί δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Σε αυτή την περίπτωση θα κινδυνεύει με τιμωρία δυο αγωνιστικών για "έργω εξύβριση".

Δεν θα προλάβει να εκτίσει κόντρα στον Πανιώνιο και αν τιμωρηθεί θα χάσει τα δυο επόμενα ματς με ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και ΠΑΟΚ στο Κύπελλο στο πρώτο ματς των ημιτελικών την Μεγάλη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μπορεί να επέμβει και έπειτα από στοιχειοθετημένη επώνυμη καταγγελία.

Μπορεί για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ να ζητήσει την τιμωρία του Αργεντινού και ο Λέτο να κληθεί σε απολογία.

sport24