Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Παραδόθηκε ο δράστης του φόνου στα Ανώγεια

Παραδόθηκε ο 54χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 23χρονο Μανώλη Στρατάκη στη διάρκεια καβγά για κτηματικές διαφορές στα Ανώγεια της Κρήτης. 


Η διαδικασία της παράδοσης του στις αρχές ολοκληρώθηκε και τώρα αναμένεται να ξεκινήσει η νομική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων σε αγροτική τοποθεσία των Ανωγείων, ενώ ο 54χρονος ο οποίος δια του δικηγόρου του ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας, είχε εξαφανιστεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Ο 54χρονος θείος -τελικά- του θύματος, το διάστημα των ημερών αυτών που μεσολάβησαν της παράδοσής του προετοίμαζε με τον δικηγόρο του τη διαδικασία που θα ακολουθούσε για την παράδοσή του, και θεωρούνταν δεδομένο, όπως και έγινε ότι θα παρουσιαζόταν αυτοβούλως στις αρχές με την παρέλευση των πρώτων 48 ωρών και άρα την εκπνοή του αυτόφωρου.

Η παράδοσή του έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα προκειμένου να μην πυροδοτηθούν περαιτέρω εντάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες ανάμεσα στις οικογένειες του φερόμενου ως δράστη και του θύματος, ενώ ισχυρή είναι η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ που παραμένει στα Ανώγεια.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στο σημείο της συμπλοκής από όπου και συλλέγονται στοιχεία που θα διαφωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φονικό.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες και από άλλο όπλο.

Πηγή: Cretapost

PROTOTHEMA