Σελίδες

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Οκτώ ακόμα παγιδευμένα δέματα βρέθηκαν απο την Αντιτρομοκρατική στο Κρυονέρι

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch, οι εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα ήταν οι έξι από τους οχτώ παραλήπτες των τρομοπακέτων που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι.



Είχαν προηγηθεί δύο παγιδευμένα δέματα που πέρασαν τους ελέγχους και έφτασαν μέχρι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο και μέχρι τις εγκαταστάσεις του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Η Αντιτρομοκρατική ανησυχεί πλέον για τυχόν ύπαρξη και άλλων τρομοπακέτων που εστάλησαν σε εγχώριους στόχους και δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα. Όσο η ανάληψη της ευθύνης για τα οχτώ τελευταία δέματα που βρέθηκαν στο Κρυονέρι καθυστερεί, τόσο οι αρμόδιοι αξιωματικοί ανησυχούν για την ύπαρξη και άλλων κινητών βομβών. Λαμβάνουν, επίσης, σοβαρά υπόψη ότι το 2010 η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε στείλει παγιδευμένα δέματα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, σχέδιο που εκτιμάται ότι μπορεί να θέλησε να επαναλάβει με ακρίβεια. Έτσι, έχουν δοθεί εντολές να σαρωθούν όλα τα δέματα προς ελληνικά υπουργεία, πρεσβείες στην Αθήνα και οικονομικούς παράγοντες που είχαν εμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Και αυτό διότι η στόχευση των τρομοκρατών, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε θέματα της ελληνικής οικονομίας.

Τα οχτώ δέματα που βρέθηκαν στο Κρυονέρι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, εστάλησαν από το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα από την ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, κατά τη μεταφορά τους δεν βρίσκονταν όλα στους ίδιους ταχυδρομικούς σάκους αλλά έφτασαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι με το ίδιο φορτηγό. Αυτό κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι τοποθετήθηκαν σε κιβώτια των ΕΛ.ΤΑ. της ίδιας περιοχής. Ακριβώς το ίδιο συμπέρασμα είχε προκύψει και με τα τρομοδέματα που εστάλησαν σε Βερολίνο και Παρίσι.      
Huffpost Greece