Σελίδες

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Σβόμποντα: «Οι τροϊκανοί δεν έχουν τελειώσει καν το πρώτο εξάμηνο οικονομικών σπουδών»



Σε μια επίθεση κατά της τρόικας και της συμπεριφοράς της, την οποία χαρακτήρισε «ανεξήγητη», εξελίχθηκε η συνέντευξη Τύπου του Χάνες Σβόμποντα, προέδρου των ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών τη Δευτέρα στην Αθήνα: «Το βρίσκω φρικτό να ζητάει η τρόικα πράγματα που δεν είναι απαραίτητα και διακυβεύουν τις θυσίες και την υπομονή του ελληνικού λαού» τόνισε σε μια αποστροφή της ομιλίας του ο αυστριακός πολιτικός ο οποίος επισκέφτηκε την ελληνική πρωτεύουσα εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο του 2014. 

Ο Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο καθώς και με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναφέρθηκε και στο φλέγον - όπως αποδεικνύεται - ζήτημα της άρσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

«Εμείς είμαστε πολύ επικριτικοί με τις απαιτήσεις της τρόικας για πλειστηριασμούς. Η τρόικα καταστρέφει την πίστη των πολιτών και την εμπιστοσύνη της Ευρώπη» τόνισε και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται να εξαναγκάζουν τους πολίτες να γονατίζουν».

Ο πρόεδρος των ευρωσοσιαλιστών υποσχέθηκε πως θα ζητήσει από την ΕΕ «να σταματήσει αυτός ο εκβιασμός της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα» όπως είπε.

Ωστόσο δεν έμεινε εκεί. Επιτέθηκε και συγκεκριμένα κατά των εκπροσώπων της τρόικας λέγοντας: «Οι άνθρωποι της τρόικας δεν έχουν τελειώσει ούτε το πρώτο εξάμηνο των οικονομικών σπουδών. Και τώρα προσπαθούν να περάσουν στο δεύτερο».

«Δεν είμαι ψυχολόγος δεν μπορώ να εξηγήσω την συμπεριφορά της τρόικας» προσέθεσε.

Πηγή: Τα Νέα