Σελίδες

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Εκπτωτος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Τον απέπεμψε η Γερουσία



Ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία στη Γερουσία της Ιταλίας, με αντικείμενο την αποπομπή του πρώην Ιταλού Πρωθυπουργού από το Σώμα.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τέσσερις φορές Πρωθυπουργός της Ιταλίας, χάνει την έδρα του εξαιτίας της καταδίκης του για φοροδιαφυγή.

Ο πολιτικός που κυριάρχησε στην πολιτική της Ιταλίας εδώ και 20 χρόνια, θα μπορεί πλέον ακόμα και να συλληφθεί αφού αντιμετωπίζει και άλλες ποινικές υποθέσεις, καθώς πλέον, μαζί με τη έδρα του, χάνει και την ασυλία του

Η συζήτηση κι η ψηφοφορία έγιναν παρά το αίτημα αναβολής από την πλευρά του. Ο Μπερλουσκόνι υποστήρίζε ότι διέθετε νέα αθωωτικά στοιχεία.

«Είναι ημέρα πένθους για την ιταλική Δημοκρατία» είπε ο έκπτωτος πλέον πρώην ιταλός Πρωθυπουργός σε συγκέντρωση υποστηρικτών του έξω από το σπίτι του στη Ρώμη.

Υποσχέθηκε ότι δεν θα εγκαταλείψει την πολιτική και τόνισε ότι θα συνεχίσει να ηγείται του κόμματός του.

«Πρέπει να μην απελπιστούμε εάν ο ηγέτης της κεντροδεξιάς δεν θα είναι γερουσιαστής πια. Υπάρχουν ηγέτες άλλων κομμάτων που δεν είναι βουλευτές» πρόσθεσε.

Αρκετοί υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του στη Ρώμη, κρατώντας πανό που γράφανε: «Είναι ανταρσία», «Ο Καβαλιέρε είναι μάρτυρας της ελευθερίας».

Υποστηρικτής του δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: «Είναι αηδιαστικό αυτό που έκαναν. Βλέπετε πώς λειτουργεί η Αριστερά, είναι απλά τρομερό. Πώς μπορείς να πετάς έναν άνθρωπο έξω μετά από 20 χρόνια;»

Πηγή: Τα Νέα