Σελίδες

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Λονδίνο: Ζευγάρι κρατούσε τρεις γυναίκες σκλάβες επί 30 χρόνια



Τρεις γυναίκες που κρατούνταν από ζευγάρι σε συνθήκες δουλείας επί δεκαετίες απελευθερώθηκαν από τη βρετανική αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε μετά την καταγγελία οργάνωσης.

Οι γυναίκες κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε οικία στο Λονδίνο και μάλιστα η μία από αυτές είπε ότι είναι «σκλάβα» εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πρόκειται για μια 69χρονη από τη Μαλαισία, μια 57χρονη Ιρλανδέζα και μια 30χρονη Βρετανίδα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι όπου κρατούνταν οι γυναίκες αφού μία εξ αυτών μπόρεσε τον Οκτώβριο να τηλεφωνήσει στην οργάνωση Freedom Charity και να καταγγείλει το γεγονός. Η οργάνωση, η οποία μάχεται κατά της δουλείας και των αναγκαστικών γάμων, επικοινώνησε αμέσως με τις αρχές.


Και τα τρία θύματα φέρουν «βαθιά ψυχολογικά τραύματα» αλλά πλέον έχουν μεταφερθεί «σε ασφαλές μέρος», ανακοίνωσε η αστυνομία.
Οι αρχές έχουν συλλάβει ως υπόπτους για οικιακή δουλεία και καταναγκαστική εργασία έναν άνδρα και μία γυναίκα, αμφότερους ηλικίας 67 ετών.

«Επικροτούμε τις ενέργειες της Freedom Charity και συνεργαζόμαστε μαζί της για να στηρίξουμε αυτές τις γυναίκες που φαίνεται ότι κρατούνταν επί περισσότερα από 30 χρόνια», δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής της μονάδας καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων Κέβιν Χάιλαντ.
«Ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ με θέμα τους αναγκαστικούς γάμους και το έργο της Freedom Charity φαίνεται πως ήταν ο καταλύτης που ώθησε ένα από τα θύματα να τηλεφωνήσει ζητώντας βοήθεια και οδήγησε στη διάσωσή τους», πρόσθεσε.

Πηγή: Ναυτεμπορική