Σελίδες

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Στους 23 οι νεκροί από έκρηξη στην ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό



Στους 23 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις δύο εκρήξεις μπροστά από την ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου και πρόσθεσε ότι οι τραυματίες είναι 146. 

Κατά τη διπλή επίθεση σκοτώθηκε ο πολιτιστικός ακόλουθος της ιρανικής πρεσβείας, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή του Λιβάνου.

Το λιβανικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι επρόκειτο για διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, που διαπράχθηκε από έναν πεζό και έναν εποχούμενο καμικάζι.

Ο ιρανός πρεσβευτής στη Βηρυτό Γαζάνφαρ Ροκν-Αμπάντι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι από τις επιθέσεις δεν υπήρξαν θύματα εντός της πρεσβείας.

«Ολοι οι συνάδελφοι που βρίσκονταν στο εσωτερικό της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους», δήλωσε ο ιρανός πρεσβευτής χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες μετά τη διπλή επίθεση στη συνοικία Μπιρ Χάσαν, στη νότια Βηρυτό.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10.00 π.μ στη συνοικία Μπιρ Χάσαν στη νότια Βηρυτό.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Mayadeen δείχνουν πανικόβλητους κατοίκους, απανθρακωμένα πτώματα, ένα κτίριο και αυτοκίνητα στις φλόγες.

Οι πυροσβέστες που έχουν σπεύσει επί τόπου προσπαθούν να σβήσουν τις πυρκαγιές εν μέσω βομβαρδισμένου τοπίου. 

Πηγή: Τα Νέα