Σελίδες

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθη η Θ.Σκορδέλη για εμπλοκή σε αξιόποινες πράξεις της Χρυσής Αυγής



Συνελήφθη από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας η Θέμις Σκορδέλη, η οποία καταζητούνταν για συνεργασία σε αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση του Αγίου Παντελεήμονα, για την οποία συνελήφθη ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η 50χρονη είναι γνωστή ως «αγανακτισμένη κάτοικος του Αγ.Παντελεήμονα» και κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση εις βάρος Αφγανών. Η δίκη της έχει αναβληθεί οκτώ φορές. Η υπόδικος επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα, προσκομίζοντας ιατρικές βεβαιώσεις.

Η ίδια, μαζί με άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ήταν μεταξύ των μηνυτών και μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη του γραμματέα του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) Σάββα Μιχαήλ.


Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της Θ.Σκορδέλη, η οποία είναι ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής και ήταν υποψήφια βουλευτής της, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
  • πλήθος έντυπου υλικού της Χρυσής Αυγής,
  • 18 κροτίδες
  • δύο φύλλα χαρτιού, στα οποία αναγράφονται ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές σπιτιών και υπηκοότητα αλλοδαπών, που διαμένουν στις διευθύνσεις αυτές
  • βιβλιάριο καταθέσεων με μεγάλο χρηματικό ποσό
  • πρόχειρες σημειώσεις, στις οποίες αναφέρονται δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και
  • δύο τσάντες με προϊόντα απομίμησης και κλεψίτυπα CD και DVD
H εμπλοκή της στις αξιόποινες δραστηριότητες του πρώην διοικητή του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα προέκυψε από ένα ιδιόγραφο σημείωμα με το ονοματεπώνυμό της, που βρέθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα αξιωματικού.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής φέρεται να έκανε «δουλειές» με όπλα, προϊόντα-μαϊμού, εκμετάλλευση (τουλάχιστον) αλλοδαπών και «προστασίες» σε παράνομες λέσχες στην Αθήνα, με συνεργάτες ανθρώπους της Χρυσής Αυγής.

Ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως είχε συστήσει συμμορία, με «ταμία» της επιχείρησης 60χρονο συνταξιούχο αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετούσε μαζί του στον Άγιο Παντελεήμονα, μέχρι που πήρε σύνταξη, την 52χρονη σύζυγο του τελευταίου και την 50χρονη Θ.Σκορδέλη.

Μαζί με τον αξιωματικό, συνελήφθη και η 52χρονη σύζυγος του συνταξιούχου αρχιφύλακα, ο οποίος αναζητείται. Αργά το βράδυ της Τετάρτης ανακοινώθηκε και η σύλληψη της 50χρονης Θ.Σκορδέλη.

Ο 54χρονος αστυνομικός διευθυντής κατηγορείται ακόμα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αφού βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή του, περισσότερα από 160.000 ευρώ, σε καταθέσεις και μετρητά, που δεν είχε δηλώσει και δεν δικαιολογούνται από την εργασία του στην Αστυνομία.

Επιπλέον, στις κατοικίες του εντοπίστηκε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Πηγή: in.gr