Σελίδες

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον αρχηγό και τους βουλευτές της Χ.Α.



Ως ο απόλυτος ηγέτης της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», τόσο του πολιτικού όσο και του στρατιωτικού μέρους της, εμφανίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος στο κατηγορητήριο που συνέταξε ο ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αρχηγός συντόνιζε και γνώριζε την έκνομη δράση της οργάνωσης, αφού όλες οι επιθέσεις, οι βιαιοπραγίες και οι απόπειρες πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης ήταν προγραμματισμένες.
Όπως επισημαίνεται στο κατηγορητήριο, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες προκύπτει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιάννη Λαγό.

Τον βουλευτή Β΄Αθήνας είχε ενημερώσει νωρίτερα ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος έμαθε από τον Γιώργο Ρουπακιά ότι σκότωσε τον 34χρονο ράπερ.

«Εσύ δε υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του βουλευτού της Χρυσής Αυγής διηύθυνες αυτήν παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παρανόμων σκοπών της όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς αναφέρονται», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Στο κατηγορητήριο, το οποίο χαρακτηρίζει την οργάνωση στρατιωτική με δομή και σιδηρά ιεραρχία, αναφέρεται πως για όποιον δεν την ακολουθεί υπάρχουν συνέπειες και για τη σωματική ακεραιότητά του, ενώ γίνεται αναφορά και για εκπαίδευση των ανηλίκων παιδιών αλλά και στις επιχειρησιακές ομάδες που προσέρχονται συντεταγμένες όπως ο στρατός.

Ενώπιον του ανακριτή οι τέσσερις βουλευτές της Χ.Α.
Στο μεταξύ, ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 15.00 -υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία- οι τέσσερις συλληφθέντες βουλευτές της Χ.Α. Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.
Οι τέσσερις βουλευτές μετήχθησαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελεπίδων και εισήλθαν στο κτήριο 6 από την πίσω πόρτα.

«Είμαστε καθαροί σαν κρύσταλλα», φώναξε ο Ηλίας Παναγιώταρος, την ώρα της εισόδου του στο κτήριο.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κώστας Mπαρμπαρούσης αναρτά την ελληνική σημαία έξω από τα δικαστήρια που έχουν συγκεντρωθεί οπαδοί του κόμματος σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες.

Έξω από το χώρο των δικαστηρίων έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες βουλευτές, ενώ στο σημείο έχουν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τι θα πει στην απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης
Για τον Ηλία Κασιδιάρη το κατηγορητήριο αναφέρει ότι είχε τον ρόλο της εκπαίδευσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία όπως αποκαλύπτεται, γινόταν και με αληθινά πυρά.
Σημειώνεται ότι  το κατηγορητήριο είναι σχεδόν ίδιο για όλους από την ηγετική ομάδα.
Ο ίδιος ο κ. Κασιδιάρης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταγγείλει προβοκάτσια σε βάρος της Χ.Α αλλά και σε βάρος του ιδίου, ενώπιον του ανακριτή, και να κάνει λόγο για πολιτική δίωξη.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρνηθεί τις κατηγορίες, θα αμφισβητήσει την νομιμότητα της διαδικασίας επικαλούμενος την μη άρση ασυλίας του, ενώ θα ισχυριστεί ακόμη πως η δίωξή του έχει πολιτική σκοπιμότητα λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Και οι υπόλοιποι βουλευτές θα τηρήσουν την ίδια γραμμή στην απολογία τους, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη, ενώ είναι πολύ πιθανό να επικαλεστούν συνομιλίες του Γιώργου Πατέλη με φράσεις όπως «Τι κάνατε ρε, καταστραφήκαμε», για να καταδείξουν πως ουσιαστικά πρόκειται για μια ανεξάρτητη κίνηση μέλους της Χρυσής Αυγής, για ένα έγκλημα εν ολίγοις μεμονωμένο για το οποίο δεν υπήρξε ούτε εντολή ούτε κεντρική κατεύθυνση ούτε καν γνώση της ΧΑ.

Αστυνομικοί φρουρούν τον χώρο έξω από τα δικαστήρια, όπου έχουν συγκεντρωθεί περίπου τα 100 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες βουλευτές.
Το ίδιο θα αφήσουν να εννοηθεί ότι σημαίνει και η φράση του Πατέλη: «Παίρνω το Λαγό και δεν μου το σηκώνει, τώρα θα μας διώξουν».
Η μεταγωγή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων άρχισε λίγο πριν τις 15.30.

Πηγή: Ναυτεμπορική