Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Εν αναμονή απολογίας Παππά και μεταφοράς Μιχαλολιάκου στον ΚορυδαλλόΠροφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς και ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας Γ.Πατέλης. 
Το απόγευμα θα μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού, μαζί με τον Γ. Λαγό και την ανθυπαστυνόμο που επίσης κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Στη 1 το μεσημέρι θα εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί ο υπαρχηγός της ΧΑ Χρ.Παππάς.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Η απολογία του άρχισε στις 19:30 και ολοκληρώθηκε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ακολούθησε η απολογία του «πυρηνάρχη» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη, η οποία ολοκληρώθηκε στις 04:00. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε η απόφαση της διάσκεψης ανακριτή και εισαγγελέα για τους δύο κατηγορούμενους.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι εις βάρος του Ν.Μιχαλολιάκου υπάρχουν στοιχεία (τηλεφωνικές κλήσεις) σε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα οποία ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν επαρκή για την προφυλάκισή του.

Αυτήν την εκτίμηση ενισχύει το γεγονός ότι μετά την απολογία Μιχαλολιάκου δεν πραγματοποιήθηκε άμεσα σύσκεψη για να αποφασιστεί η προφυλάκισή του ή όχι, αλλά ακολούθησε η απολογία του «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, προκειμένου να διασταυρωθούν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων. Τα επιχειρήματα των δύο δεν φαίνεται να έπεισαν και τελικά κρίθηκαν προφυλακιστέοι, όπως είχε συμβεί και με τον έτερο εμπλεκόμενο στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, Γ.Λαγό.

Μετά την απόφαση για την προφυλάκισή τους, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, εν αναμονή της απόφασης σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.

Όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα θα μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον βουλευτή της ΧΑ Γιάννη Λαγό, καθώς και την ανθυπαστυνόμο που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση.

Σε ανακοίνωσή της, η ΧΑ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η προφυλάκιση του Γενικού μας Γραμματέα είναι παντελώς άδικη, αντισυνταγματική και έχει υπαγορευθεί από ξένα κέντρα εξουσίας» και προσθέτει: «Με αυτή την άθλια και παράνομη μεθόδευση διώκεται ο Αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας».

Πηγή: in.gr