Σελίδες

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν Μιχαλολιάκος και Πατέλης



Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων κρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο εισαγγελέων επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον «πυρηνάρχη» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.

Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο Πατέλης μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, στην πεντάωρη απολογία του που είχε αρχίσει μετά τις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης, αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι η δίωξή του είναι πολιτική

«Δεν είμαι ναζιστής, δεν γνωρίζω αν μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν παραβατική συμπεριφορά. Η Χ.Α. είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση» φέρεται να υποστήριξε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, απαντώντας στους ανακριτές.

Η μεταγωγή

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετήχθη από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα της Τετάρτης, μαζί με άλλους πέντε κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση. Πρόκειται για τις τρεις γυναίκες που έχουν συλληφθεί, καθώς και ακόμα δύο από τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Το πρωί η απολογία Παππά

 Την Πέμπτη στις 11 το πρωί θα οδηγηθεί στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. Την ίδια περίπου ώρα θα οδηγηθούν στον Κορυδαλλό ο Γ.Λαγός και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στον Πειραιά, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης, έπειτα από τις μαραθώνιες απολογίες τους, οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος αφέθηκαν ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Και στους τρεις επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στον Ηλ. Κασιδιάρη επιβλήθηκε επιπλέον ο όρος της καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους τρεις βουλευτές, ωστόσο κρίθηκε ότι προσωρινά δεν μπορούν να κρατηθούν.

Προφυλακιστέος, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κρίθηκε μόνον ο Γιάννης Λαγός που θα οδηγηθεί στον Κορυδαλλό το πρωί της Πέμπτης. Τα εις βάρος του στοιχεία, από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών και κλήσεων που σχετίζονται με το περιστατικό της δολοφονίας στο Κερατσίνι, φέρονται να είναι συντριπτικά.

Νωρίτερα, κρίθηκε προφυλακιστέα η ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη που υπηρετούσε στον Πειραιά και κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, μετά την απολογία της στον ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Ελεύθεροι οκτώ κατηγορούμενοι, μεταξύ τους και ο συνοδηγός του Ρουπακιά!

Το απόγευμα, ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή της υπόθεσης για τη Χρυσή Αυγή άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Σε τρεις εξ αυτών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ η σύντροφος του προφυλακισμένου βουλευτή, Γιάννη Λαγού, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Το μεσημέρι, ακόμη τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους. Και στους τέσσερις επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Μεταξύ των κατηγορουμένων αυτών είναι και πρόσωπο που, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, όταν συνελήφθη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άνδρας αυτός ήταν στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.

Πηγή: Τα Νέα