Σελίδες

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Εκβιασμούς και μαστροπεία περιλάμβανε ο «φάκελος» του Γ. Λαγού



Εκβιασμούς, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία, «σπάσιμο» επιταγών και παράνομη οπλοφορία περιλαμβάνει ο «φάκελος» του κρατούμενου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού.

Η ΕΥΠ είχε κάνει αναφορές για να προειδοποιήσει για το βίο και την πολιτεία του χρυσαυγίτη βουλευτή από τις αρχές του 2012, ωστόσο είχαν μπει στο συρτάρι.

Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Τα Νέα, στον «φάκελο» αναφέρονται ακόμη αναρίθμητες προσαγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε επεισόδια με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής.

Το γεγονός ότι τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ και των υπηρεσιών κρατικής ασφάλειας καθ' όλο το διάστημα της δράσης τους από ιδρύσεως της Χρυσής Αυγής έως την είσοδό τους στη Βουλή ήταν κοινό μυστικό, καθώς θεωρούνταν επιβεβλημένες για λόγους ασφαλειας.

Από το απόρρητο σημείωμα, με ημερομηνία Φεβρουάριος του 2012, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε διαμορφώσει εικόνα για τη δράση και το δίκτυο της Χρυσής Αυγής, ωστόσο οι αναφορές μπήκαν στο συρτάρι μετά την είσοδο του κόμματος στη Βουλή.

Αιτία, ο προβληματισμός αν μπορεί να χρησιμοποιείται ο μηχανισμός αυτός για την παρακολούθηση ενός κόμματος που μπήκε στη Βουλή.

Πηγή: in.gr