Σελίδες

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Επόμενο στάδιο η προσωποποίηση των κατηγοριών



Το αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση καθώς και αυτό της παράνομης οπλοκατοχής, καλείται να προσωποποιήσει ο ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας που χειρίζεται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά και των υπολοίπων 15 συλληφθέντων, ο ανακριτής θα συντάξει κατηγορητήρια, τα οποία, δεν αποκλείεται να παρουσιάζουν τους βουλευτές ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης που σκοπό είχε τη διάπραξη σειράς κακουργημάτων.

Ο ανακριτής είναι εκείνος που θα κρίνει βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, ποιοι ήταν εκείνοι που διεύθυναν την εγκληματική οργάνωση και ποιοι ήταν τα απλά μέλη.


Οι ποινές που θα αντιμετωπίσουν οι διευθύνοντες της οργάνωσης, εάν τελικά παραπεμφθούν να δικαστούν, είναι από 10 - 20 χρόνια κάθειρξη, ενώ για τα απλά μέλη οι ποινές μπορούν να φθάσουν μέχρι 10 χρόνια.

Δικαστικές πηγές εκτιμούν πως είναι πιθανόν κάποιοι από τους κατηγορουμένους να μην προφυλακιστούν, αλλά να τους επιβληθούν μόνο περιοριστικοί όροι.

Σε περίπτωση που μέχρι το βράδυ, που λήγει το Αυτόφωρο, δεν συλληφθούν τα 11 άτομα που αναζητούνται, τότε θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή.

Εάν προκύψει εμπλοκή άλλων βουλευτών στην υπόθεση, τότε απαιτείται άδεια της Βουλής εφόσον δεν θα υφίσταται η διαδικασία του Αυτοφώρου.

Πηγή: Ναυτεμπορική