Σελίδες

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Απορρίπτουν οι εργαζόμενοι το σχέδιο διάσωσης των Κυπριακών αερογραμμών



«Όχι» στο κυβερνητικό σχέδιο για τη διάσωση των Κυπριακών αερογραμμών, είπε το μεγαλύτερο σωματείο μελών του προσωπικού ΣΥΝΥΚΑ.

Η απόφαση της Κυβέρνησης προβλέπει μειώσεις μισθών, άμεση απόλυση 360 εργαζομένων, απόλυση άλλων 200 στο τέλος Απριλίου και μείωση του στόλου της εταιρείας από δέκα σε έξι αεροπλάνα, με βάση μελέτη που υπέβαλε ομάδα ειδικών της Air France και της KLM.

Ανακοίνωση της ΣΥΝΥΚΑ αναφέρει, ότι σε έκτακτη συνεδρία, παρουσία και της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Ημικρατικών Οργανισμών Σ.Ε.Κ, έγινε αξιολόγηση της απόφασης του κράτους για στήριξη των Κυπριακών Αερογραμμών και διαπιστώθηκε, ότι ως έχει δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εργαζόμενους και ότι χρήζει σημαντικών βελτιώσεων.

Η ΣΥΝΥΚΑ., προστίθεται στην ανακοίνωση, θα αξιοποιήσει κάθε ώρα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για διασφάλιση της λειτουργίας του Εθνικού Αερομεταφορέα.

Ανέφερε, ότι θέματα όπως η διασφάλιση του Ταμείου Προνοίας, οι αποζημιώσεις και οι οριζόντιες περικοπές μισθών, κρίνονται ως ιδιαίτερης σημασίας, ώστε να επιλυθούν με τη μορφή τελεσιγράφου.

Η ηγεσία της ΣΥΝΥΚΑ είχε σήμερα συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, ενώ αναμένει να καθοριστεί συνάντηση τις αμέσως επόμενες ώρες με την υπουργική επιτροπή που χειρίζεται το θέμα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του σωματείου των Πιλότων, Πέτρος Σουπουρής, χαρακτήρισε την απόφαση οδυνηρή, προσθέτοντας ωστόσο, ότι η κυβέρνηση έδωσε φιλί ζωής στην εταιρεία.

Είπε επίσης, ότι η ολομέλεια των πιλότων θα μελετήσει αύριο (Παρασκευή) την πρόταση και θα πάρει αποφάσεις.

Όμως ανέφερε ότι προτού γίνουν απολύσεις προσωπικού, θα πρέπει να παυθεί η διεύθυνση της εταιρείας.

Πηγή: in.gr