Σελίδες

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ο φόβος για την αριστερά καταστρέφει την Ελλάδα;



Γράφει η Εύα Τσέδου
Τι είναι αυτό που αργοπορεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα; Τι είναι εκείνο που αν και όλα είναι σάπια δεν αφήνει α κινητοποιηθούν οι εξελίξεις της αυτοκάθαρσης; Τι είναι αυτό που μπορεί και ανέχεται – γεννά φασιστικές – νεοναζιστικές συμπεριφορές  και δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι ίσως η λύση να έρχεται από κάπου αλλού;
Είναι ο φόβος για την αριστερά. Ο βαθιά ριζωμένος φόβος στο DNA του Έλληνα που τον τυφλώνει και τον κρατά κολλημένο σε παλιές αντιλήψεις. 
Και αυτό εξηγεί πως εμπιστεύονται οι Έλληνες ξανά και ξανά τους ίδιους και τους ίδιους, εκείνους που έχουν αποδειχθεί αφερέγγυοι και ίσως επικίνδυνοι για την χώρα αλλά αρνούνται να δοκιμάσουν μια πιθανή κυβέρνηση της αριστεράς γιατί είναι πεπεισμένοι πως θα είναι μια από τα ίδια. Είναι πιο εύκολο στον Έλληνα να ψηφίσει ξανά τους ίδιους και ας τους βρίζει συνέχεια , παρά να ξεπεράσει τον φόβο του για την αριστερά και να της δώσει μια ευκαιρία.

Και εδώ έρχεται και η ευθύνη της ίδιας της αριστεράς που αφήνει να υπάρχει αυτός ο φόβος. Γιατί ο φόβος αυτός είναι για συγκεκριμένα σενάρια. Αφορά στα εθνικά θέματα, στην αλλαγή φρουράς στους  «υμετέρους», στην προνομιακή μεταχείριση των αλλοδαπών έναντι των Ελλήνων, στην πολυγλωσσία της αριστεράς και στην πεποίθηση ότι η αριστερά θέλει να είναι μονίμως αντιπολίτευση και όχι κυβέρνηση.
Να προσθέσουμε στο σημείο αυτό και τον ύπουλο ρόλο της «ομάδας αλήθειας» των στενών συνεργατών του Αντώνης Σαμαρά, που μόνο σκοπό έχει να φοβίσει τους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών ώστε να μην δουν με αισιοδοξία μια κυβέρνηση αριστεράς και να μην απελευθερωθούν δυνάμεις.
Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας για τον τόπο και τους εαυτούς μας και ας προσπαθήσουμε με όποιο μέσο (που σέβεται την ανθρώπινη ύπαρξη) έχουμε να διαχειριστούμε την παρούσα κατάσταση και να καλυτερεύσουμε την ζωή μας.