Σελίδες

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Απλήρωτος εργαζόμενος στο δήμο Κερατσινίου έκοψε τις φλέβες του




Το πρωί του Σαββάτου προσπαθησε να δώσει τέλος στη ζωή του, ένας από τους περίπου 200 απλήρωτους εργαζομένους στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΗΚΕΠΑ) του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας. 

Ο υπάλληλος με σύμβαση αορίστου χρόνου παραμένει απλήρωτος, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του, για σχεδόν 20 μήνες. 

Η απόπειρα αυτοκτονίας σημειώθηκε στο Πάρκο Σελεπίτσαρι, εκεί όπου εκτός των άλλων στεγάζεται το δημοτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, πατέρας δύο παιδιών που σπουδάζουν, έκοψε τις φλέβες του μπροστά στα έκπληκτα μάτια των εργαζομένων του ΚΕΚ αλλά και των επισκεπτών του πάρκου. 

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με διασώστες και ψυχολόγο, ενώ στον τόπο του συμβάντος έφτασαν και άνδρες από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος ο εργαζόμενος, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις του και τις επίμονες προσπάθειες που καταβάλλει για την καταβολή των δεδουλευμένων του, δεν βρίσκει καμία ανταπόκριση από τη διοίκηση της ΔΗΚΕΠΑ και τη δημοτική αρχή, ενώ καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του από δημοτικό σύμβουλο. 

Το θέμα με τους απλήρωτους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο δήμο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού δίπλα στους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΠΑ, προστέθηκαν και οι εργαζόμενοι του δημοτικού ΚΕΚ, οι οφειλόμενες αποδοχές των οποίων ξεπερνούν πλέον τους 5 μήνες. Στις αρχές του χρόνου, παρατηρήθηκαν προβλήματα και στη μισθοδοσία του συνόλου των δημοτικών υπαλλήλων στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα με καθυστερήσεις στην καταβολή του μισθού τους, ύστερα από κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗΚΕΠΑ απασχολεί μόνιμο προσωπικό 5 ατόμων, καθώς και περίπου 40 υπαλλήλους ΑΜΕΑ με προγράμματα του ΟΑΕΔ, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά μακροχρόνια ζητήματα υγείας. Στους εργαζόμενους αυτούς προστίθενται και άλλοι 120 εργαζόμενοι, καθηγητές στα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα του δήμου, η σύμβαση των οποίων έχει λήξει από πέρυσι τον Ιούνιο και έως σήμερα παραμένουν απλήρωτοι. 

Για το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας έχουν γίνει μέχρι στιγμής τρεις επερωτήσεις βουλευτών (από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ) χωρίς όμως καμία ουσιαστική παρέμβαση και λύση από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει στην Περιφέρεια Αττικής, στα ελεγκτικά όργανα της Επιθεώρησης Εργασίας, στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
 
Πηγή: MadatoForos.com